dilluns, 6 d’abril del 2009

El Museu de la Tècnica ja funciona a tota màquina

Aprofitant les festes de Setmana Santa, el Museu de la Tècnica posa en marxa alguns dels telers més significatius de l’exposició de la Cinteria.

A partir d’aquesta Setmana Santa, els telers més significatius i claus de l’exposició sobre la Cinteria del Museu de la Tècnica de Manresa, es posaran en marxa per a que els visitants puguin veure com funcionaven. Els telers s’engegaran durant les visites guiades que es realitzen tots els caps de setmana i festius a les 12 del migdia.

La posada en marxa dels telers és un moment important per al museu que, des de la reinauguració del passat setembre, ha anat ampliant a poc a poc l’oferta d’activitats i ha anat treballant l'ampliació de públics. Al desembre es van presentar les activitats dirigides als infants “Vacances al Museu” que van ser un èxit de participació, també s’ha presentat l’activitat trimestral “La Peça Amagada” que descobreix, cada tres mesos, una peça de les que descansen a la sala de reserva del museu, i el butlletí que porta informació sobre les notícies, activitats i informacions vàries del museu a tots aquells que ho volen.

Durant els dies de Setmana Santa, els dies 10, 11, 12 i 13 d’abril es faran visites guiades a les 11 del matí, a l’exposició de “La Sèquia i l’aigua”. Aquesta mostra portarà als visitants a fer un recorregut històric sobre la importància de l’aigua i sobretot de la Sèquia, en el passat, el present i el futur de la ciutat de Manresa. A les 12 del migdia, el visitant pot seguir amb la visita guiada a l’exposició de “La Cinteria”, la primera exposició monogràfica permanent sobre teixit estret, que ens endinsa en els tallers, obradors i fàbriques de cinteria des del segle XVIII fins al segle XXI.