dilluns, 27 d’abril del 2009

El valor del patrimoni industrial català al Museu de la Tècnica

El Museu de la Tècnica de Manresa inaugura una exposició de fotografies dedicades al patrimoni industrial català.

El pròxim dimarts 28 d’abril, a 2/4 de 7 de la tarda, el tinent d’alcalde i delegat de turisme de l’Ajuntament de Manresa, Ignasi Perramon i el President de l’Associació del Museu de la Ciència, de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya, el Sr. Josep Alabern i Valentí inauguraran al Museu de la Tècnica de Manresa, una exposició itinerant anomenada “El valor del Patrimoni Industrial Català”. A la mostra si poden veure fotografies dels elements mòbils, que des del segle XIX, han marcat el panorama industrial català, i han representat elements i passos molt significatius per a l’enginyeria del nostre país.

L’exposició, organitzada per l’Associació del Museu de la Ciència, de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC), vol fer un homenatge als èxits de la industria catalana a través d’un recorregut fotogràfic pels elements i productes que més l’han marcat. Entre les fotografies exposades, cal destacar la del Biscúter, el minicotxe que va marcar el futur de l’Espanya de la postguerra, o altres elements com un tractor de gasolina del 1914, una turbina de vapor del 1950, i fins i tot un carro de bombers del 1895.

L’Associació del Museu de la Ciència, de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC) va néixer el 1979 de la preocupació d’un grup d’Enginyers Industrials per dotar Catalunya d’un Museu de la Ciència i de la Tècnica. Des de l’Associació es treballa per posar especial èmfasi en l’estudi, la preservació, la difusió, i la reutilització d’aquest patrimoni industrial, testimoni de la història recent, que ens ha arribat fruit d’un esforç i d’una tecnologia precedent i que es necessari transmetre a les noves generacions. Trobareu més informació de l’Associació a: http://www.amctaic.org