dimarts, 31 de març del 2009

L'ASSEMBLEA ANUAL DEL GREMI DE CINTAIRES S'HA CELEBRAT AQUEST MATÍ A MANRESA

La trobada s'ha fet al Museu de la Tècnica de Manresa, on posteriorment els assistents han pogut gaudir d'una visita guiada per l'exposició de la Cinteria.

El 31 de març, el Gremi de Cintaires han celebrat la seva Assemblea General Ordinària anual al Museu de la Tècnica de Manresa. És la primera reunió oficial que celebra el Gremi després de la inauguració de l’exposició de cinteria, el passat 9 de setembre.

El Gremi ha estat impulsor del Museu a Manresa ja que la ciutat té un passat molt arrelat a la cinteria i avui en dia encara continua havent-hi un important nombre d’empreses del sector, tant a la capital com a la resta de la comarca del Bages. Des del sector del teixit estret, es va aportar la maquinària, instruments i materials que avui s’exposen i on destaca la col·lecció Grobelastic que la família Borrell ha dipositat per completar l’exposició.

Després de la reunió, la presidenta del Gremi, Blanca Cabré, en un acte dirigit a la indústria, ha expressat l'agraiment del gremi a tots els manresans i treballadors del sector que han col·laborat en la posta en marxa del museu, la seva implicació en un projecte tant important per recuperar la memòria històrica i industrial de la cinteria. Seguidament s'ha fet una visita guiada a l'exposició.

El Gremi de Cintaires www.gremiocint.es representa a les empreses dels teixits estrets en totes les seves varietats i usos. Són 50 empreses, majoritàriament pimes, que ocupen a 2.000 treballadors y tenen un volum de negoci d’uns 250 milions d’euros.