dimecres, 24 de novembre del 2010

Torna Manresa l'exposició "Connecta amb la INNOVACIÓ"

La Fundació CTM Centre Tecnològic afegeix a l’exposició un interactiu sobre el Projecte VERDE.
L’exposició transmetrà els valors d’innovar, fomentar la cultura i les vocacions científiques entre la nostra societat.
El 23 de novembre, l’exposició “Connecta amb la INNOVACIÓ” ha tornat al Museu de la Tècnica de Manresa i, romandrà fins al dilluns 13 de gener de 2011. L’horari de visita de l’exposició serà de dimarts a diumenge de 10 a 14 h.

L’objectiu de l’exposició és transmetre, a partir de diverses accions, el valor d’innovar, fent visibles elements que es produeixen als centres de recerca, universitats i empreses del territori català i forma part d’un projecte més ampli, que té com a finalitat fomentar la cultura i les vocacions científiques a la nostra societat.

La Fundació CTM Centre Tecnològic – membre de TECNIO –, que ja estava present a l’exposició itinerant mitjançant uns plafons informatius, afegeix un nou mòdul interactiu per explicar un dels seus projectes estrella. El nou mòdul incorpora una pantalla tàctil interactiva i té per objectiu explicar amb detall el Projecte VERDE. El Projecte VERDE s’encarrega de l’estudi de la implementació del vehicle elèctric a l’Estat Espanyol.

Aquesta exposició s’emmarca dins del projecte anomenat “Programa Ciència, Innovació, Sostenibilitat i Salut (CISS)” és impulsat pel Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i s’estén pels 25 museus del Sistema Territorial del MNACTEC, entre ells el museu de la Tècnica de Manresa.

Aquests projectes s’uniran a la resta amb que ja comptava la exposició itinerant com són:

1.Personatges virtuals amb gran realisme, instal•lació gràfica que mostra entorns virtuals, creats per l’empresa Activa Multimèdia Digital.
2.“Why Cry”: Com entendre el plor dels nadons? Instrument que analitza el plor dels nadons, creat i patentat per Pedro Monagas de Why Cry.
3.Ceràmica interactiva amb l’entorn, paviment de ceràmica que canvia de color o de tonalitat creant variants cromàtiques; empresa: Plafantoba.
4.ROINBOT, un robot mòbil interactiu que es mou de forma autònoma i lliure, de m-BOT Solutions SL.
5.Jaqueta d’hivern amb calefacció incorporada mitjançant energia solar, de l’empresa tèxtil Schuss.
6.El jardí de casa meva, un vestit que utilitza l’aromateràpia per aportar una sensació de benestar i relaxació, de l’empresa Madre Mía del Amor Hermoso.
7.Fricció entre la sabata i el rodet, un procés de refosfatat ideat i patentat per l’empresa DELPHI Diesel Systems.
8.L’empresa AUSA presenta el Task M50, el primer vehicle UTV (Vehicle de Treball Utilitari) totalment professional. Pensat, creat i dissenyat per a superar les condicions més extremes d’utilització en qualsevol entorn de treball.
9.Projecte VERDE, de la Fundació CTM Centre Tecnològic.

L’exposició s’anirà ampliant amb els diversos projectes innovadors d’empreses que pertanyin a la zona geogràfica on s’exposi la propera mostra; en aquest cas.

Aquesta acció ha rebut un impuls important d’entitats de recerca catalanes i s’ha realitzat conjuntament amb el Centre Tecnològic LEITAT i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Han col•laborat: ACC1Ó- Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Terrassa – Universitat i Societat del Coneixement, el Parc Tecnològic del Vallès, el programa EnginyCAT i la Fundació CTM Centre Tecnològic. La mostra ha estat finançada per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) – Ministerio de Ciencia e Innovación.

Catalunya és la segona comunitat autònoma que més inverteix en Recerca i Desenvolupament (R+D) a l’estat espanyol. Aprofitant aquesta sinèrgia neix “Connecta amb INNOVACIÓ”.

L’exposició “Connecta amb la innovació” ja es va donar a conèixer al Museu de la Tècnica de Manresa entre els passats 2 de juny i 11 de juliol, amb un notable èxit de visitants, fet que ha motivat que l’exposició torni a la nostra ciutat.