dimarts, 14 de desembre del 2010

Premi Especial Patrimoni Col·laboració amb mNACTEC-Premis Bonaplata per als cintaires del Museu!

Ahir es va celebrar la divuitena edició dels Premis Bonaplata i la dotzena edició dels Premis Bonaplata per a Joves a l'auditori Pompeu Fabra del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya, a Barcelona.

El Jurat va decidir atorgar un premi de Col·laboració amb el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya a Joan Antoni Pusó, Josep Palau, Vicenç Soldevila, Miquel Perramon i Antoni Corrons, equip de voluntaris del Museu de la Tècnica de Manresa.

Aquest equip de voluntaris, coordinat per Pilar Alonso, està format íntegrament per antics amos i treballadors de la indústria de la cinteria manresana, que han proporcionat al Museu de la Tècnica de Manresa una col·laboració indispensable a l'hora de posar en marxa les màquines i telers de cinteria i passamaneria, així com l'assessorament necessari per al seu funcionament i manteniment. Una feina que han fet i que continuen fent dia rere dia amb el mateix interès i passió que el primer dia, i que es reflecteix també en la qualitat de l'exposició.

També volem destacar l'esforç didàctic que han fet envers els treballadors i usuaris del Museu, que ha permès assegurar la transmissió dels coneixements i l'experiència de forma desinteressada. Això, a la vegada que formació, ha permès recollir la memòria històrica i social de la indústria del teixit estret manresana, per deixar-la com a testimoni de vida per a les generacions vinents.

El Jurat ha valorat molt positivament la seva feina i l'esforç esmentat en una tasca pacient de conservació i revalorització del patrimoni industrial en general i de la indústria cintaire en particular.