dilluns, 31 de maig del 2010

Inaugurem l'exposició Connecta amb la Innovació

El proper 2 de juny del 2010 a les 19.45h, el Museu de la Tècnica de Manresa acollirà la inauguració de l’exposició “Connecta amb la INNOVACIÓ” que es podrà veure fins l’11 de juliol. L’objectiu de l’exposició és transmetre, a partir de diverses accions, el valor d’innovar, fent visibles elements que es produeixen als centres de recerca, universitats i empreses del territori català i forma part d’un projecte més ampli, que té com a finalitat fomentar la cultura i les vocacions científiques a la nostra societat.

Aquesta exposició s’emmarca dins del projecte anomenat “Programa Ciència, Innovació, Sostenibilitat i Salut (CISS)” és impulsat pel Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i s’estén pels 25 museus del Sistema Territorial del MNACTEC, entre ells el museu de la Tècnica de Manresa.

A l’exposició, que tindrà lloc al Museu de la Tècnica de Manresa, s’ha afegit l’empresa manresana AUSA i comptarà amb la participació de la Fundació CTM Centre Tecnològic – membre de TECNIO - mitjançant un panell informatiu sobre les activitats d’R+D que tenen lloc al centre. A més a més, la Fundació CTM Centre Tecnològic incorporarà en breu un mòdul interactiu sobre el projecte VERDE, en el que l’entitat actua com a coordinador de la investigació del procés d’implantació del cotxe elèctric a l’estat espanyol.

Aquests projectes s’uniran a la resta amb que ja comptava la exposició itinerant com són:

1. Personatges virtuals amb gran realisme, instal•lació gràfica que mostra entorns virtuals, creats per l’empresa Activa Multimèdia Digital.
2. “Why Cry”: Com entendre el plor dels nadons? Instrument que analitza el plor dels nadons, creat i patentat per Pedro Monagas de Why Cry.
3. Ceràmica interactiva amb l’entorn, paviment de ceràmica que canvia de color o de tonalitat creant variants cromàtiques; empresa: Plafantoba.
4. ROINBOT, un robot mòbil interactiu que es mou de forma autònoma i lliure, de m-BOT Solutions SL.
5. Jaqueta d’hivern amb calefacció incorporada mitjançant energia solar, de l’empresa tèxtil Schuss.
6. El jardí de casa meva, un vestit que utilitza l’aromateràpia per aportar una sensació de benestar i relaxació, de l’empresa Madre Mía del Amor Hermoso.
7. Fricció entre la sabata i el rodet, un procés de refosfatat ideat i patentat per l’empresa DELPHI Diesel Systems.

“Connecta amb INNOVACIÓ” romandrà oberta al Museu de la Tècnica de Manresa del 2 de juny fins l’11 de juliol de 2010. L’horari de visita de l’exposició serà de dimarts a diumenge de 10 a 14 h.

L’exposició s’anirà ampliant amb els diversos projectes innovadors d’empreses que pertanyin a la zona geogràfica on s’exposi la propera mostra; en aquest cas, el proper destí de la exposició itinerant tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú.

Aquesta acció ha rebut un impuls important d’entitats de recerca catalanes i s’ha realitzat conjuntament amb el Centre Tecnològic LEITAT i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Han col•laborat: ACC1Ó- Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Terrassa – Universitat i Societat del Coneixement, el Parc Tecnològic del Vallès, el programa EnginyCAT i la Fundació CTM Centre Tecnològic. La mostra ha estat finançada per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) – Ministerio de Ciencia e Innovación.

Catalunya és la segona comunitat autònoma que més inverteix en Recerca i Desenvolupament (R+D) a l’estat espanyol. Aprofitant aquesta sinèrgia neix “Connecta amb INNOVACIÓ”.