dimecres, 26 de maig del 2010

Dissabte a les 7 concert de la JOCC al Museu!

La JOCC, Jove Orquestra de la Catalunya Central, neix de la iniciativa de dues escoles de música, Súria i Sant Joan de Vilatorrada, buscant una sol.lució a la dificultat dels alumnes de corda d'escoles de música petites d'interactuar en el seu medi natural, l'orquestra. Amb l'empenta de les directores d'ambdues escoles, Montse Casserras i Núria Checa i amb la direcció artística de Jesús Badia i Gabriel Coll fa quatre anys va començar a caminar aquest projecte. De 15 alumnes s'ha passat a vora els 30, d'una mitjana de 12 a 18. Ara mateix es treballa tots junts però també es divideixen en dues orquestres en funció de nivells i necessitats. I la intenció és que en breu pugui obrir-se encara una altra orquestra, encaminada sobretot a cursos de nivell elemental (8-12 anys).
Ens solem trobar els dissabtes al matí tres cops al mes, un dels quals es destina a parcials (treball de les veus per separat), tasca en la qual s'hi afegeix la cellista Núria Padrós. Treballem per créixer junts, fer música sol o en grup implica sempre un treball individual a casa, i després escoltar i reaccionar per fer un so i coherència en el discurs musical. El concert no és una finalitat en si en aquest moment, és un repte i una mostra del treball, però no condiciona el treball. Preferim arriscar, més que recuperar els èxits.

Pel que fa al repertori s'intenta treballar el màxim d'estils. I trobem adient el barroc i classicisme per anar entrant en les harmonies i "rutines" d'orquestra de forma progressiva. Però també podrem sentir Grieg, Sibelius al concert de dissabte així com hem passat per Farkas, Bartok...



En aquest concert passarem per Haendel, Telemann, Mozart, Leopold Mozart, Monn, Grieg i Sibelius. Ens fa especial gràcia la Simfonia de les joguines ja que hi participen tots, i més... En aquesta obra hi podreu escoltar el xerrac, l´ocellet d´aigua, el cucut, el timbal , la trompeta i d´altres instruments de joguina.Manifestar per acabar, que tot això no seria possible sense els alumnes i les seves ganes i voluntat per millorar fent música. El resultat i la il.lusió fan impagable aquest projecte.