dimecres, 23 de setembre del 2009

Obrim els Museus de Manresa!

El proper dissabte 26 de setembre, coincidint amb la celebració durant tot el cap de setmana de les Jornades Europees del Patrimoni, tres museus de Manresa; el Museu Comarcal de Manresa, el Museu de Geologia Valentí Masachs, i el Museu de la Tècnica de Manresa; és reuneixen per primera vegada per impulsar i promoure l'ús d'aquests tres equipaments.

De 5 a 7 de la tarda, al Claustre del Museu Comarcal de Manresa, s'hi celebrarà una festa dirigida als més petits de la ciutat. Cada un dels museus posarà a la disposició del públic assistent un dels tallers que organitza normalment perquè pogueu provar-lo i jugar-hi:

- El Museu de Geologia Valentí Masachs presentarà el taller Reconeixement de les sals.

-
El Museu Comarcal realitzarà les activitats El retaule barroc i un joc de pistes i recerca per les sales del Museu.

- I el Museu de la Tècnica presentarà el taller Teixim amb cintes.

Aquestes activitats estaran amenitzades per l'animació infantil de Lluís Atcher i hi haurà una cloenda de festa amb xocolatada amb productes de Comerç Just a càrrec de l'Associació Josep Mª Cunill Solà.

Paral·lelament, per als més grans es realitzaran dues activitats:
- Un recorregut a peu pel Torrent de Sant Ignasi, per conèixer la seva geologia i el patrimoni industrial, a càrrec de Josep Biosca i Lluís Virós. Duració: 1.30 minuts. Sortida des del mateix claustre a 2/4 de 6 de la tarda.
- Pintada d'un mural a càrrec dels artistes Pep Pérez i Susanna Ayala, a la 2a planta del Museu.


Aquesta jornada també servirà per presentar el carnet "Aprofita't dels teus museus" , una iniciativa impulsada pels tres museus. Aquest carnet, permetrà visitar els tres museus fins a l'agost del 2010 gaudint de descomptes en les seves visites. Cada cop que es visiti un d'aquests museus es marcarà al carnet. Un cop completat i dipositat en alguna de les busties que es podran trobar als museus s'entrarà en un sorteig de regals.