dimarts, 8 de setembre del 2009

El Museu de la Tècnica rep més de 12.000 visites en el primer any des de la seva reeinauguració

El proper dia 9 de setembre fem un any i us convidem a celebrar-ho amb nosaltres

El dia 9 de setembre farà un any que es va reeinaugurar el Museu de la Tècnica de Manresa, amb la nova exposició sobre la indústria de la cinteria.

Les tasques de difusió i dinamització del museu han aconseguit que durant aquest any hi passessin uns 12.265 usuaris, en els que s’inclouen no només les visites sinó també els actes que s’han realitzat al Museu, les activitats organitzades des del Museu i les visites a les exposicions temporals.

De visites individuals n’han passat més de 3.100, i de grups, on s’inclouen tant els escolars, el grup més majoritari, com les visites organitzades han estat més de 1.650. Els actes organitzats des del Museu també han fet que gairebé 700 persones el coneguessin. Una xifra molt semblant a la dels visitants a les exposicions temporals que s’hi ha acollit: La Maternitat d’Elna i Els Valors del Patrimoni Industrial de Catalunya.

Durant aquest període de temps s’han portat a terme activitats per a tota la gent, des d’infants fins a adults, per donar a conèixer les dues exposicions permanents, així com també el passat industrial de la ciutat i la importància que ha tingut per a Manresa.

Actes per a tothom

Al llarg d’aquest any, s’han fet activitats de tot tipus i per a tots els públics. Per als més petits s’han fet tallers el Nadal passat i durant les dues primeres setmanes de setembre, que han tingut una gran acollida entre el públic infantil. També s’han fet tallers durant els dies més significatius de l’any: la festa de la Llum, Sant Jordi i Sant Joan, aquest últim amb la col•laboració d’Imagina’t. Xarxa Manresa, on hi ha pogut participar tota la família.
Hi ha hagut jornades de portes obertes i activitats fora dels horaris habituals, com va ser la nit blanca dels Museus, l’inici de les visites guiades els caps de setmana i els dies festius, la creació d’una nova imatge del museu, la peça amagada, la creació d’un butlletí, i la realització dels serveis didàctics .

Totes aquestes activitats comencen a donar els seus fruits, amb una molt positiva resposta dels visitants i un augment de reserves de visites escolars per aquest nou curs.

Novetats per aquest nou curs

Per aquest proper any tenim moltes ganes de continuar treballant i fent noves activitats per donar a conèixer el Museu, i sobretot enfortir el coneixement històric de la ciutat. Per això, estem treballant en la realització d’uns tallers de memòria històrica, activitats per a adults, i noves edicions de la peça amagada, i molt més. El proper dijous, dia 10 de setembre, la participació del Museu a la Nit 10 amb Sentim, som fàbrica, una visita teatralitzada amb moltes sorpreses!