dimecres, 30 de setembre del 2009

Arrenca el Joc del Big Bang

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) dóna el tret de sortida a un gran joc virtual sobre l’univers, el primer d’aquestes característiques, accessible en català i en espanyol des de l’1 d’Octubre fins al 30 de Desembre del 2009 a www.bigbang.cat i www.mnactec.cat.

I per fer-ho, aquest dijous dia 1 d’Octubre 6 instituts de Catalunya començaran a jugar simultàniament des de les 11 del matí. Més de 300 alumnes, professors i personalitats convidades encetaran d’una manera presencial el JOC del Big Bang, una activitat lúdica i instructiva descentralitzada des del territori dels 6 museus “bigbangaires” del mNACTEC.

Al Bages, l'arrencada es farà des de l'IES Gerbert d'Aurillac de Sant Fruitós, a les 10.30h!

Els: IES Torres del Palau de Terrassa, IES Joan Amigó i Callau de l’Espluga de Francolí, IES Cirvianum de Torelló, l’escola Xarxa de Berga, IES Gerbert d’Aurillac de S. Fruitós de Bages i un IES d’Igualada, a més de tothom qui s’inscrigui en aquest JOC DEL BIG BANG des d’altres d’instituts, associacions o de forma individual, podran tastar la visió científica de l’univers a través d’una sèrie de nou jocs virtuals independents, relacionats cada un d’ells amb nou fases de la història de l’univers, des del Big Bang fins a l’actualitat.

És un projecte realitzat conjuntament entre el mNACTEC- Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i el Departament d’Educació, que ha rebut finançament de la Fundación Española de Ciencia y Tecnologia (FECYT)

Un equip d’experts en jocs i plataformes multimèdia, juntament amb investigadors del CERN, museòlegs i educadors, han creat el Joc per obrir noves vies al coneixement científic, fomentar les xarxes socials i la difusió de la física de partícules. L’actuació a l’espai virtual d’Internet combina el fet de jugar, obtenir punts, xatejar, estar en un Blog etc. amb informació divulgativa essencial per aprendre. El mNACTEC destinarà una sèrie de premis per incentivar la participació, així com un programa d’activitats “El Big Bang omple el mNACTEC” adreçades específicament als més petits, públic familiar i joves.

Podeu veure'n l'anunci aquí: http://www.bigbang.cat/ca/node/1054

Us hi esperem!