dimecres, 23 de setembre del 2009

Demà presentem la tercera edició de la Peça Amagada

Anirà acompanyada d’una xerrada de la Gal•la Garcia sobre “L’ahir i l’avui de la Fàbrica Nova”

Demà, 24 de setembre a les 7 de la tarda, és presentarà la tercera edició de la Peça Amagada, emmarcada dins les activitats de les Jornades Europees del Patrimoni. Acompanyant la presentació de la peça, la Gal•la Garcia ens farà una xerrada sobre L’ahir i l’avui de la Fàbrica Nova.

La Peça amagada, és una activitat que varem iniciar el passat mes de febrer, i que consisteix en la presentació d’una peça que no s’exposa normalment al públic. Les peces pertanyen a les dues exposicions del Museu, La Sèquia i l’aigua i La Cinteria, però en aquesta ocasió, tenen un origen diferent però estan estretament vinculades al passat industrial i històric de la ciutat.

En les anterior edicions es van presentar peces relacionades amb el món del tèxtil. Una acanadora va ser la primera peça que va sortir del fons ocult, i va anar acompanyada per una xerrada sobre el control de qualitat en la indústria de la cinteria a càrrec de Miquel Perramón. La segona edició, del maig passat, va presentar una rodetera de finals dels segle XIX, i que va ser seguida per una interessant xerrada de l’historiador Francesc Comas sobre l’impacte urbà en la industrialització a Manresa.

Vine a descobrir la nova peça amb nosaltres!!!