divendres, 24 de setembre del 2010

Les Jornades Europees del Patrimoni ens porten la nova peça amagada


En el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, el divendres al vespre va tenir lloc la descoberta de la sisena Peça Amagada, del Museu de la Tècnica de Manresa.

Aquesta vegada es tracta d'una peça d'aigua, un molinet. Aquests objectes s'utilitzen per mesurar la velocitat de l'aigua i la secció de manera que es pugui deduir el caudal d'un riu o un canal, com la Sèquia. La presentació ha estat a càrrec d'en Josep Alabern, gerent de l'empresa municipal Aigües de Manresa SA que ha introduit també, el treball realitzat per Jordi Piñero Des de l'Agulla a Manresa: aigua per beure i per regar des del segle XIV fins a l'actualitat. Aquesta activitat ha estat organitzada pel Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, demarcació de la Catalunya Central, i el Parc de la Sèquia.

La Peça amagada, és una activitat que varem iniciar el 2009, i cada tres mesos el Museu treu una peça de la sala de reserva i la presenta al públic, juntament amb un acte relacionat amb l'ús, la conservació, etc. de la peça. Aquesta activitat permet que el públic del Museu pugui conèixer peces d'especial importància i rellevància en el món de la cinteria o de la Sèquia i l'aigua, però que per motius aliens al seu interès no poden ser exposades.