dilluns, 15 de març del 2010

El Museu de la Tècnica de Manresa acull una exposició gràfica col•lectiva sobre l’aigua

Una pintora, un il•lustrador i un fotògraf ens mostren la seva visió particular a la mostra titulada “L’aigua, un tresor”

El Museu de la Tècnica de Manresa acull la primera exposició organitzada conjuntament per Maria Oms, pintora, Agustí Serrano, il•lustrador, i Xavier Serrano, fotògraf. Tots tres mostren la seva particular relació amb l’aigua en la mostra titulada “L’aigua, un tresor”. Els germans Serrano estaven convençuts que el millor espai per mostrar aquest treball artístic era a Manresa, on van néixer tots dos, per la relació que té aquest territori amb l’aigua i, especialment, a l’edifici dels Dipòsits Vells, que emmagatzemava l’aigua procedent de la Sèquia i es distribuïa a tota la ciutat.

Xavier Serrano ja havia exposat a Manresa fotografies lomogràfiques, ara fa tres anys, amb la mostra “Lomo non Sapiens”, però per a Agustí Serrano aquesta és la primera ocasió que exposa el seu treball com a dibuixant després d’haver treballat durant disset anys al País Basc per a tallers creatius, agències de publicitat i editorials. Compartir sala amb el seu germà i fer-ho a la seva ciutat natal és un valor afegit. La relació de Maria Oms amb Manresa ha nascut de la mà dels altres dos artistes, tot i haver estat ella la principal promotora del projecte artístic col•lectiu.
L’exposició és un homenatge a un fenomen natural extraordinari i imprescindible per a la supervivència de totes les formes de vida del planeta. L’aigua és un element quotidià a les nostres vides i, sovint, per això, no som conscients d’una evidència tant clara com que els humans vam sorgir de l’aigua i, sense l’aigua, morim. La mostra convida al visitant a reflexionar sobre la presència de l’aigua i, malgrat, no tenir un objectiu reivindicatiu explícit sí que es proposa valorar aquest bé. “L’aigua, un tresor” s’inaugurarà el divendres 19 de març, a les 7 de la tarda i estarà oberta al públic fins al 12 d’abril de dimarts a diumenge, de10 a 14h. “L’aigua, un tresor” també es previst que s’exposi a Girona, Manlleu i Mataró, entre d’altres llocs. A la inauguració a part dels artistes també hi assistiran el senyor Josep Alabern i el regidor de cultura de l’Ajuntament de Manresa, Ignasi Perramon.

Durant el temps d’exposició al Museu de la Tècnica, la visita a la mostra es podrà complementar amb activitats relacionades tant per a infants com per a adults: una colla de núvols, el conte és viu, i una visita guiada a l’exposició.

CAP DE SETMANA DE L’AIGUA DEL PARC DE LA SÈQUIA

Coincidint amb la inauguració de l’exposició “L’aigua, un tresor”, el Parc de la Sèquia organitza el Cap de Setmana de l’Aigua. Tres dies d’activitats relacionades amb l’aigua que es podran seguir en els tres equipaments que el formen: el Centre de Visitants del Parc de la Sèquia, el Centre de l’Aigua de Can Font i el Museu de la Tècnica de Manresa.
El cap de setmana de l’aigua s’inicia el divendres 19 de març amb la inauguració de l’exposició “L’aigua, un tresor”. El gruix d’activitats el trobem durant el cap de setmana amb jornades de portes obertes al Centre de l’aigua de Can Font, amb activitats relacionades amb l’aigua i la Sèquia al Centre de Visitants, i amb les dues activitats paral•leles a l’exposició “L’aigua, un tresor”: Una colla de núvols, per a infants de 3 a 6 anys, i El conte és viu: viu el conte! Per a infants de 9 a 12 anys.

INFORMACIÓ SOBRE ELS TRES ARTISTES PARTICIPANTS A L’EXPOSICIÓ

Maria Oms i Jané
Va néixer a Llagostera i viu a Mataró. Va començar a estudiar dibuix amb la senyora Finet i després va rebre classes de Pablo Mañé. A l’Escola Massana va cursar els estudis artístics de pintura i la tècnica amb arts murals i procediments pictòrics. No ha parat mai de pintar ni d’organitzar mostres temàtiques amb artistes d’altres disciplines com la titulada “L’art de la geologia”, amb el geòleg Josep Estela i Herrero. El llenguatge que utilitza per expressar-se és l’oli i la tècnica mixta. Com diu sempre: “el que sé fer, bé o no tan bé, ho vaig aprendre del meu mestre, Pablo Mañé, de l’escola i de tot el meu entorn”.

Agustí Serrano i Sanjosé
És il•lustrador freelance. Va néixer a Manresa i es va formar en la tècnica de l’aerògraf fent classes a l’Institut Català de la Moda, a Barcelona. Va continuar preparant-se a l’Estudi Maresme i va començar a treballar per a editorials com Martínez Roca, Multilibro, Edebé i Edibook. Durant disset anys ha viscut a Sant Sebastià i ha col•laborat en tallers creatius, editorials i agències de publicitat com Art&Maña, Elkar, Erein, Donostiarra, Librifer, Fher, Santillana, SM, Codigo, Publis, entre d’altres. També ha participat en sèries de dibuixos animats com “Alex i Alexis” i “Maroons”. Actualment viu a Tenerife i “L’aigua, un tresor” és la seva primera exposició.

Xavier Serrano i Sanjosé
Va descobrir la Lomografia fa set anys. Des del primer moment es va enamorar de la vida a través dels colors saturats i el visor de la Lomo LC-A. L’any 2007 va organitzar a Manresa, la seva ciutat, la primera exposició lomogràfica individual a Catalunya, “Lomo non sapiens”, que després va anar a Barcelona i Madrid. Algunes de les seves fotos han estat publicades en els darrers llibres editats per la Societat Lomogràfica Internacional. Professionalment es dedica al doblatge, la televisió i la publicitat i és la veu corporativa de La Sexta. També forma part del grup musical Els Convidats i ha creat algunes sintonies televisives.