divendres, 26 de març del 2010

S'obren les inscripcions als tallers de memòria històrica

Aquests tallers van dirigits a la gent gran que havia treballat a la indústria tèxtil de la ciutat, i sobretot a la cinteria

Durant els mesos d’abril i maig es portaran a terme els tallers de memòria històrica del Museu de la Tècnica, emmarcats dins el projecte de recuperació de memòria oral amb el que s’està treballant des del mes de juliol passat.

Aquests tallers estan dirigits a gent gran que hagi treballat en el món del tèxtil i la cinteria de Manresa. Es repartiran en cinc dies i en cadascun d’ells es treballaran diferents temes relacionats amb la vida a l’entorn del treball en el tèxtil.

Qui hi estigui interessat, podrà inscriure’s a partir del dilluns 29 de març. Són gratuïts i tenen les places limitades (els tallers són independents, per tant no és imprescindible participar en tots). Depenent del nombre d’inscrits es faran dos torns i els tallers tindran una durada d’una hora.


Els tallers seran els següents:
- El dia 14 d’abril “Els tallers familiars i les fàbriques.” Ens passejarem per les fàbriques i els tallers de cintes de Manresa.

- El dia 21 d’abril “Cintes, betes, teixits, madeixes...: La producció.” A partir d’elements i objectes entrarem en els processos de producció, les diferents tasques a la fàbrica, taller, etc.

- El dia 26 d’abril “Pa amb oli i sardines: Les relacions familiars i socials a l’entorn d’activitats quotidianes.” Ens asseurem a taula per parlar de les relacions i els costums a casa, a la fàbrica/taller, a la ciutat, etc.

- El dia 30 d’abril “ Soroll de telers: La ciutat fabril”. Reflexionarem al voltant de l’experiència de ciutat en la Manresa industrial.

- El dia 4 de maig “Olor de cotó i fàbrica. Anècdotes, emocions i reflexions del treball quotidià.” Compartirem experiències i vivències personals lligades al treball en el món tèxtil.