dimecres, 13 de gener del 2010

Cintaires del 1900

ENTRADES EXHAURIDES PER A LA PRIMERA SESSIÓ!

Podeu apuntar-vos a les visites teatralitzades amb sopar de fàbrica que farem els dies:
6 de març, 9 d'abril, 15 de maig i 18 de juny
o si sou un grup (mínim 25 persones) i esteu interessats en fer la visita pel vostre compte, contactar amb nosaltres al 93 877 22 31

Segueix el fil a la història tèxtil de la ciutat
Els cintaires del 1900 reviuen al Museu de la Tècnica. Dos cintaires, la Laura i en Pere, són els protagonistes de la nova visita teatralitzada que s’oferirà a partir del proper 29 de gener. De la mà d’aquests dos treballadors d’una fabrica manresana del 1900 coneixerem la història de la cinteria a Manresa: els orígens, des de la seda i la passamaneria; la creació de petites joies que van donar pas a una indústria forta i poderosa; i finalment l’adaptació de la indústria i dels telers al cotó, el naixement dels tallers vetaires i les fàbriques plenes de trenadores i telers mecànics.

La visita transcorre a l’exposició de la cinteria situada als antics dipòsits d’aigua, i seu del Museu de la Tècnica de Manresa. I després els participants podran gaudir d’un sopar de fàbrica, un autèntic àpat amb carmanyola que ens transportarà a un menjador fabril de principis del segle XX. El sopar estarà ambientat en una fàbrica del 1900 (attrezzo, música...) i el conformen els plats més exquisits de la cuina popular catalana de l’època. Entre el menú hi destaquen els productes més tradicionals del país com les mongetes del ganxet o les botifarres de pagès. El Mirador de Montserrat és l’encarregat d’elaborar-lo.


Inauguració: divendres 29 de gener a les 8h del vespre
Calendari: 6 de març, 9 d'abril, 15 de maig i 18 de juny a les 8 del vespre.
Places limitades
Actors: Sílvia Blavia i Jordi Gener
Durada de la visita: 50 minuts
S’ofereixen visites teatralitzades per a grups en horaris convinguts

INFORMACIÓ PRÀCTICA PRIMERA REPRESENTACIÓ
Dia: divendres 29 de gener
Hora: 19,45h (recollida de tiquets)
Hora inici espectacle: 20h

Museu de la Tècnica de Manresa
Crta. Santpedor, 55 MANRESA
Preu: 35 €. Cal fer una reserva prèvia al telèfon 93 877 22 31
o bé al correu electrònic museu@parcdelasequia.cat