divendres, 5 de juny del 2009

El Museu de la Tècnica presenta les noves activitats didàctiques

El Museu de la Tècnica de Manresa presenta els nous serveis didàctics que s’oferiran a partir de setembre dirigits a les escoles i als instituts de Catalunya. Un treball acurat ha permès crear un servei educatiu de qualitat, adaptat al currículum escolar, i amb una àmplia oferta didàctica per a alumnes des de 3 anys fins a estudiants de Batxillerat. Les activitats inclouen des de contes, tallers de manualitats, concursos, jocs de rol i, per als més grans, un joc d’orientació per la ciutat.


Les diverses activitats didàctiques que s’ofereixen tenen com a objectiu principal donar a conèixer als més menuts la importància de l’aigua i del canal medieval de La Sèquia de Manresa i tot el que aquesta obra ha suposat per la ciutat. Podran acostar-se, a través del joc i els tallers, a una indústria molt característica i amb molt d’arrelament a Manresa i a Catalunya, ja des del segle XVIII i fins a l’actualitat, com és la cinteria.


Les jornades de presentació dels tallers transcorreran al llarg de dues setmanes, ja que cada jornada estarà orientada a mostrar les activitats a un nivell educatiu concret. El calendari de les jornades és el següent:


Per als mestres d’educació infantil. Dilluns 8 de juny.


Per als mestres de cicle inicial. Dimecres 10 de juny.


Per als mestres de cicle mitjà. Dijous 11 de juny.


Per als mestres de cicle superior. Dilluns 15 de juny.


Per als professors d’ESO. Dimarts 16 de juny.


Per als professors de Batxillerat. Dimecres 17 de juny.


Per participar d'aquestes jornades s'ha de fer inscripció prèvia al telèfon 93 877 22 31. S'ha de reservar plaça i cal apuntar-se a l'horari que més convingui. Tots els dies es faran dues sessions: de 9 a 11h o bé de 15 a 17h de la tarda.