dimarts, 29 de desembre del 2009

Èxit de participació a les activitats del Museu

Seguint la línia d’activitats infantils de l’any passat, el Museu de la Tècnica va engegar ahir la tercera edició de Vacances al Museu

Com ja es va fer l’any passat, el Museu de la Tècnica ha programat per aquestes festes de Nadal tot un seguit d’activitats per a infants de 3 a 12 anys. En aquesta nova edició on les activitats estan centrades en les festes de Nadal, inclouen força novetats que s’estan acollint molt favorablement entre els participants.

Els dies 23, 24, 29, 30 i 31 de desembre, el Museu de la Tècnica de Manresa es faran una sèrie de tallers matinals ben diversos i que combinen activitats manuals i jocs de moviment, i que són diferents a les anteriors edicions.

Com a principal novetat hi ha la opció de que els pares o un adult acompanyi els infants en les activitats i es fa de forma gratuïta. D’aquesta manera es fomenta la implicació dels adults en les activitats festives i manuals dels més petits. Aquesta novetat té molt bona acollida entre els pares, i ja s’està estudiant des del Museu, la manera d’ampliar-ho i donar-li continuïtat al llarg del 2010. Ampliar l’oferta d’activitats familiars al Museu de la Tècnica és un dels reptes pels caps de setmana de cara aquest any que entrem.

Des del Museu estem molt contents de la resposta que em rebut de les famílies manresanes, que una vegada més han confiat en les activitats del Museu, i han fet que la demanda de places s’hagi multiplicat. Per aquest 2010 i de cara a les properes edicions de Vacances al Museu, hi ha la voluntat d’ampliar tant horaris, dates com número de places (que en aquesta edició hem quedat molt curts i molta gent s’ha hagut de quedar sense poder-hi participar).

Les activitats didàctiques d’aquesta tercera edició estan ambientades en el Nadal i relacionades amb les exposicions del Museu, i tenen com a finalitats principals, integrar el Museu en les activitats culturals i d’oci de la ciutat, així com també donar a conèixer una part molt important del patrimoni industrial de Manresa, obrint les portes dels antics dipòsits de la ciutat. El preu dels tallers és de 6€ per taller. Per a inscripcions prèvies i més informació s’ha de trucar al telèfon del Museu de la Tècnica de Manresa, 93 877 22 31.

El Museu de la Tècnica de Manresa començarà el 2010 molt potent, ampliant no només activitats pels més petits i per les famílies sinó també per adults. El Museu entra dins de les aules de cultura de l’Ajuntament de Manresa i ofereix dos cursos (un de gener a març i un altre d’abril a juny) relacionats amb la cinteria. Si voleu aprendre a brodar o cosir amb cintes no us podeu deixar perdre l’oferta del Museu. Per més informació adreceu-vos al museu i per inscriure’s cal trucar a l’ajuntament.

I només per avançar algunes de les properes activitats que són pioneres a Manresa i a molts museus de Catalunya, el Museu de la Tècnica oferirà visites teatralitzades al món de la cinteria. Aquestes visites nocturnes (o amb cita prèvia) aniran acompanyades d’un sopar de fàbrica. La primera edició es farà el 29 de gener. Cal inscriure’s també.

I un últim reclam: El Museu de la Tècnica busca voluntaris per aprendre l’ofici de cintaire. A partir del mes de gener s’oferiran classes gratuïtes per les persones interessades a aprendre l’ofici de cintaire. Per tal de no perdre un ofici i per tal de poder seguir mostrant a tothom qui vulgui com funcionaven els telers de vetes, les trenadores, els telers de Jacquard, de llisos, etc. professionals de la cinteria transmetran els seus coneixements a persones que vulguin aprendre i que vulguin ajudar al manteniment i funcionament d’aquests telers del museu. Si algú hi està interessat que truqui al museu.