dimarts, 10 de novembre del 2009

Comença l'estudi sobre el passat industrial de la ciutat

El Museu de la Tècnica ha rebut una subvenció de l’AGAUR per a un projecte de memòria històrica

El Museu de la Tècnica de Manresa ha rebut una subvenció de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) per a la realització d’un projecte titulat “Tallers de memòria històrica: històries personals de la Manresa industrial”. L’estudi central d’aquest projecte és la memòria de persones que van treballar en alguna fàbrica de la ciutat entre els anys 30 i 60 i que van viure de primera mà el canvi polític però també la vida industrial de la ciutat.

Aquest projecte, que ja porta varis mesos en funcionament, entra ara en la fase de les entrevistes. Aquesta setmana es faran les primeres entrevistes a antics treballadors de industries i tallers de la ciutat que ens introduiran en un món que ha marcat profundament la història i l’urbanisme de la Manresa actual.

Un cop finalitzada la fase de les entrevistes, que acabarà abans d’acabar l’any, s’iniciaran els tallers de memòria històrica en què reunirem a gent procedent de diversos entorns socials i industrials de la ciutat per tractar cinc temes diferents i d’especial rellevància per a l’estudi.

El projecte té també com a objectiu fer una recopilació d’imatges industrials de l’època de la República, la postguerra i el Franquisme, i conèixer i acotar els canvis produits en tot aquest temps. Des del Museu de la Tècnica ens agradaria que aquelles persones que hagin viscut les èpoques que treballem en l’estudi i que en tinguin imatges o estiguin interessades en explicar-nos una part de la seva història es posin en contacte amb nosaltres, al mateix Museu a través del número de telèfon 93 877 22 31, de dilluns a divendres de 9 a 14h o del correu electrònic museu@parcdelasequia.cat.