dimecres, 14 de gener del 2009

Ja hem rebut més d’un miler de visites des de la reinauguració

Després de la bona acollida que ha tingut el Museu de la Tècnica de Manresa, l’aposta se centra ara en les visites guiades a les dues exposicions permanents que es duran a terme cada dissabte, durant tot l’any

Des del passat 9 de setembre de 2008, quan es va inaugurar la darrera fase de recuperació del Museu de la Tècnica de Manresa, aquest equipament ja ha rebut un total de 1.188 visites, una xifra que la directora del Museu, Núria Matamala, valora molt positivament, perquè “hem notat que cada vegada aquest equipament està despertant l’interès sobretot de molta gent de Manresa i comarca i també d’arreu de Catalunya que desconeixia la seva existència”.

Pel que fa al perfil dels visitants, el 75% de les visites realitzades a les exposicions de “La Sèquia i l’aigua” i “La cinteria” són procedents de Manresa i comarca, mentre que la resta són d’altres demarcacions del territori català. Per tipologies de visita, un total de 780 visitants han conegut el museu a nivell individual, mentre que 329 persones ho han fet a través de visites de grup. Durant els dies que s’han realitzat els tallers nadalencs “Vacances al museu!” les dues exposicions permanents han rebut 69 visites.

Els dies que hi ha hagut més afluència de gent han estat aquells en els que s’han ofertat visites guiades, com el cap de setmana de les Jornades Europees de Patrimoni (26, 27 i 28 de setembre), i els dos dies de la Setmana de la Ciència (20 i 23 de novembre), en què també es van fer visites guiades.

Recordem que la darrera fase d’obres del Museu de la Tècnica de Manresa es va inaugurar el 9 de setembre de 2008. A banda de les obres de rehabilitació que es van fer a la coberta del Museu per a una millor impermeabilització, es va inaugurar l’espai que acull l’exposició permanent sobre la cinteria i els teixits estrets. Aquesta mostra permet fer-se una idea completa del món de la cinteria, que inclou una gran varietat de productes que s’apliquen a peces de tèxtil: cintes, vetes i tota mena de productes tèxtils anomenats complementaris, com ara galons militars, tapapunts, borles, etc.