dimecres, 24 de desembre del 2008

Èxit de participació als tallers de «Vacances al museu!», organitzats pel Museu de la Tècnica de Manresa

La xifra de participants, més de 50 nens i nenes al dia, supera les expectatives

El Museu de la Tècnica de Manresa, sota el lema «Vacances al museu!» va estrenar ahir una sèrie d’activitats didàctiques a l’entorn de la Sèquia i l’aigua i també del món de la cinteria, que s’allargaran fins al proper 7 de gener, dia en què es farà el darrer taller.

Aquesta és la primera vegada que el Museu de la Tècnica de Manresa organitza tallers didàctics, i la valoració que en fa és positiva. Segons Núria Matamala, directora del Museu de la Tècnica de Manresa, aquest any “era una prova pilot, però per la resposta positiva que està tenint, la intenció és que l’any vinent es pugui continuar fent i, si cal, ampliar tant les activitats com els horaris”. I és que en aquesta primera edició, la mitjana de participants per dia és de més de 50 nens i nenes, una xifra que supera les expectatives inicials.

Totes les activitats que es realitzen durant els matins dels dies laborables del període nadalenc van dirigides a nens i nenes de Manresa i comarca, d’entre 5 i 12 anys. Segons Matamala, l’objectiu d’aquesta iniciativa és “donar a conèixer a través d’activitats didàctiques dos elements de vital importància per a la ciutat, com són la Sèquia i l’aigua, i el món de la cinteria i els teixits estrets”.

Per poder donar resposta a tots els nens i nenes participants, els tallers s’organitzen per grups d’edat. Els infants que ho vulguin encara tenen l’oportunitat els propers dies de participar als següents tallers:

- 30 de desembre – Vine a conèixer la mussolina
- 31 de desembre – El ball de cintes
- 2 de gener – La Sèquia: un matí de llegenda
- 7 de gener – L’obrador de cintes

Per participar en aquests tallers didàctics és necessària la inscripció prèvia al telèfon del Museu 93 877 22 31. Les places són limitades.