dimarts, 2 de desembre del 2008

Vacances al Museu

El Museu ofereix tallers per infants adaptats a les diferents edats.

Durant les dates de Nadal, des del Museu s'organitzen una sèrie de tallers per a nens de 5 a 12 anys (dividits en dos grups d'edat), de 10 del matí a 12 del migdia. El preu dels tallers és de 6€ dia o 30€ els sis dies.
Es necessaria la inscripció prèvia al telèfon del Museu 93 877 22 31. Places limitades.

23 de desembre. Decorem el nostre arbre de Nadal
Aprofitarem les festes del Nadal per fer i decorar un petit arbre de Nadal amb diferents materials i tipus de cintes, que servirà per donar un aire festiu a la nostra casa.

24 de desembre. Com arriba l'aigua a les nostres aixetes?
Amb l'ajuda d'uns quadernets d'activitats que us donarem podreu conèixer a fons l'exposició de La Sèquia i l'aigua. D'aquesta manera podrem saber com arriba l'aigua a les nostres cases, com vivia la gent abans de l'aigua corrent i quins altres usos se n’ha fet des del segle XIV.

30 de desembre. Vine a conèixer la Mussolina
La Mussolina és una cinta que té moltíssimes ganes d'explicar-vos la seva història. Amb ella podreu conèixer tot el procés de fabricació de les cintes i al final, n’estamparem amb diferents dibuixos que podrem emportar-nos a casa.

31 de desembre. El Ball de Cintes

Aprendrem a ballar aquesta dansa tradicional molt arrelada a la nostra terra i que està molt lligada a la fabricació de les cintes. Coneixerem des de quan es balla i podrem representar-la nosaltres mateixos.

2 de gener. La Sèquia: Un matí de llegenda
Vine a conèixer la llegenda de la Sèquia. Farem un viatge a la Manresa del segle XIV i coneixerem l'evolució i la història d'aquest canal que ha convertit a Manresa en una ciutat important.

7 de gener. L'obrador de cintes
Ens endinsarem en un obrador de cintes. Coneixerem com es fabricaven els diferents tipus de cintes, vetes i passamaneries. Amb tot el que haurem après, nosaltres mateixos en farem i ens teixirem els nostres propis cordons de sabates i braçalets.