dimecres, 13 de maig del 2009

Surt del fons ocult la nova Peça Amagada

La segona edició ha tret a la llum una rodetera de finals del segle XIX

La Peça Amagada, que ha presentat avui al vespre, el Museu de la Tècnica de Manresa ha estat una rodetera, una peça que s’utilitzava, ja des de finals dels segle XIX, per a emplenar els rodets de fil de cotó que omplien els telers de cinteria. La mostra ha volgut coincidir amb el Dia de la Indústria Tèxtil, i per això també s’ha buscat una peça que il•lustrés aquest món.

La presentació ha estat acompanyada per una molt interessant xerrada d’en Francesc Comas sobre l’impacte urbà de la industrialització a Manresa. La presentació s’ha il•lustrat amb fotografies de la Manresa del segle XIX per emfatitzar el canvi que la indústria a portat a la ciutat. Una vintena de persones han assistit a l’acte.

Segons Núria Matamala, directora del Museu de la Tècnica de Manresa “tan la Peça Amagada com les activitats que s’engeguen des del Museu tenen com a objectiu reviure i sobretot, mostrar a la gent la importància de conèixer el propi passat”. Dins del cicle d’activitats que ha programat el Museu per aquest mes, podem trobar-hi la Nit dels Museus, una iniciativa que per primera vegada es porta a Manresa, i que convida a tothom a visitar el Museu, el dissabte 16 de 7 a 9 del vespre i a gaudir d’un concert i un got de cervesa.