dijous, 3 de novembre del 2011

El Parc de la Sèquia participarà un any més a la Fira Mediterrània!

Del 3 al 6 de novembre Manresa està de festa amb motiu de la 14a edició de la Fira Mediterrània de Manresa. I el Parc de la Sèquia no es vol perdre la oportunitat de participar-hi.

El Parc de la Sèquia estarà present al FiraPasseig en un estand on hi podreu trobar activitats per a tota la família, un antic teler que podreu veure funcionar, productes del Parc de la Sèquia que podreu comprar i informació relacionada amb els tres equipaments del Parc de la Sèquia: el Museu de la Tècnica, el Centre de l’Aigua de Can Font i el Centre de Visitants del Parc de la Sèquia.

El dissabte dia 5 i el diumenge dia 6 de novembre a les 12 del migdia acosteu-vos fins l’estand del Parc de la Sèquia per disfrutar d’un ball de cintes participatiu a càrrec del grup Cascavell de l’Esbart Manresà. Els balls de cintes, també anomenats balls de gitanes, els trobem a molts indrets de la nostra geografia, amb característiques molts diferents però tots ells amb un punt de partida similar relacionat amb el culte a la natura. La coreografia que veureu s’ha creat per a l’ocasió sobre la música popular del Ball de Cintes del grup “La Banda d’en Vinaixa”.

I els mateixos dies i de 4 a 6 de la tarda podeu venir a teixir la trama al nostre estand. Voleu saber com es treballava en un obrador de cintes manresà? Veniu a descobrir-ho amb l’ajuda d’un petit teler manual. El Museu de la Tècnica que pertany al Parc de la Sèquia, disposa d’una important col·lecció de maquinària de cinteria, una indústria de la qual Manresa ha estat capdavantera en el mercat mundial. La cinteria té centenars d’aplicacions i la cultura d’arrel no n’és una excepció.

A partir del divendres dia 4 de novembre a les 11 del matí, ja ens podreu trobar al FiraPasseig, allà us esperem per atendre-us amb molt de gust i informar-vos de les mil i una activitats que el Parc duu a terme.