dilluns, 11 d’abril del 2011

El Museu de la Tècnica és considerat un dels 15 millors museus d'Europa de la ciència i la tècnica


Els dies 8 i 9 d'abril, una representació del Museu s'ha desplaçat fins a Dortmund (Alemanya), on ha defensat la seva candidatura davant d'un jurat, i dels altres 14 candidats vinguts d'arreu d'Europa. Després de la defensa, es va fer entrega del certificat de candidat confirmat.

La tria d'aquests 15 museus, entre els que hi podem trobar el Museu Galileo de Florència, el MOSI de Manchester o el Museu de la Tècnica Alemany de Berlin, es va fer a partir de la selecció d'un centenar de peticions que van ser enviades a la Fondazione Micheletti i a l'European Museum Academy.

Es repartien tres premis: el DASA que va guanyar el Museu de Portimão de Portugal, l'EMA que va endur-se el Museu Galileo de Florència i el Micheletti Award que va ser pel Staatliches Textil- und Industriemuseum (TIM) d'Augsburg. Entre els museus participants també hi havia el Museu del Coure, de les Masies de Voltregà (Osona), que va quedar finalista pel Micheletti Award.

Aquest any el Premi Micheletti es presentà al centre d'exposicions DASA. La cerimònia de lliurament es va complementar amb una conferència de criteris de qualitat en els museus i una taula de discussió sobre les possibilitats i desafiaments dels museus en la nova dècada. L'esdeveniment és una cooperació conjunta de l'Acadèmia Europea dels Museus (EMA), la Fundació Luis Micheletti i DASA. El Premi Micheletti va ser creat per la Fundació Micheletti i Kenneth Hudson el 1996, per al reconeixement de l'excel·lència en el sector específic de la ciència i els museus europeus de la indústria.