divendres, 11 de març del 2011

Des del Museu de la Tècnica fabriquem emocions

El Museu de la Tècnica de Manresa acull una exposició sobre turisme industrial. La mostra, produïda per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC), porta el nom "Fabriquem emocions" i es podrà visitar de manera gratuïta fins el 10 d'abril.

Aquest matí ha tingut lloc al museu la presentació als mitjans de comunicació de la ciutat, on també hi ha assistit el senyor Ignasi Perramón, regidor de cultura de la ciutat.

La mostra, que és itinerant, vol fer descobrir al públic l'atractivitat i l'interès del turisme industrial per a tots els públics. Aquesta exposició està estructurada per àmbits, on es mostra tota l'oferta que promou la XATIC: museus, centres d'interpretació, visites teatralitzades, rutes guiades o autoguiades, rutes amb GPS, activitats...

Així mateix, també es fa referència al sistema del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), en el qual s'hi inclou el de Manresa, i l'altre programa de promoció específica del turisme industrial a la província de Barcelona que impulsa la Diputació de Barcelona "Turisme Industrial prop de Barcelona".

"Fabriquem emocions" també disposa d'un espai anomenat "Flipa amb la Indústria", destinat als més petits, on podran jugar amb eines de diferents oficis (jocs simbòlics) o amb interactius multimèdia. D'aquesta manera es posa en relleu que el turisme industrial és una bona opció per fer en família.

L'exposició es presenta en tres idiomes: català, castellà i francès. Després de Manresa es traslladarà a Esplugues de Llobregat.

Aquesta exposició ha estat possible gràcies al Pla de dinamització del Procute Turístic Industrial i de la Innovació Tecnològica de Catalunya, finançat per la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i la pròpia XATIC. L'exposició també ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.