dijous, 1 de juliol del 2010

Vine a jugar amb la tècnica!!

El Museu de la Tècnica juntament amb el Parc de la Sèquia, organitzen una nova edició dels tallers d’estiu!!

Aquest estiu, el Museu de la Tècnica i el Parc de la Sèquia, organitzen la segona edició dels tallers d’estiu, i vol convidar a tots els nens i nenes de Manresa i comarca a gaudir de l’equipament, de les seves exposicions i del Parc de l’Agulla. Responent a les demandes i suggeriments dels pares i infants que varen participar en les darreres edicions, arriben amb moltes novetats.

Els horaris dels tallers s’han ampliat, i es realitzaran de les 9 del matí a la 1 de la tarda. També per aquells pares que ho necessitin, es podran portar els nens mitja hora abans i venir-los a recollir mitja hora després. Els tallers es realitzaran els dies 24, 25, 26, 27 i 31 d’agost, i 1, 2 i 3 de setembre.

Com en les altres edicions, les activitats giren a l’entorn de les dues exposicions permanents, la Sèquia i l’aigua i la cinteria. Amb elles podran introduir-se en el món de la construcció de la Sèquia al segle XIV, ficar-se dins la pell d’un cintaire, o descobrir l’entorn de Manresa. La novetat d’aquest any és que 4 dels 8 dies de tallers s’oferiran directament al Parc de l’Agulla, de manera que els infants podran estar en contacte directe amb l’aire lliure i complementar les activitats al Museu.

El Museu ofereix tallers per infants adaptats a les diferents edats.

Els vuit tallers diferents que s’ofereixen estan adaptats als diversos nivells educatius, que tractaran els mateixos temes però des de perspectives diverses i fàcils de comprendre per tots els infants. Els tallers es faran de les 9 del matí a la 1 de la tarda, i estan dirigits a nens i nenes de 3 a 12 anys que treballaran dividits en grups per nivell d’edat. El preu dels tallers és de 20 euros dia, 72 euros la setmana o 140 euros tots els dies. Els socis d’Imagina’t tindran un 5% de descompte.

Per participar en aquestes activitats cal inscriure’s prèviament al telèfon del Museu 93 877 22 31, fins al 31 de juliol. A l’agost les inscripcions es podran fer mitjançant correu electrònic, i s’enviarà un correu electrònic confirmant la plaça. Les places són limitades.

Els tallers treballen temes relacionats amb el Museu i el Parc de la Sèquia.

24 d’agost

Viatgem en el temps

Viatjarem enrere per conèixer la història de la llum, la llegenda que envolta la construcció de la Sèquia. Lloc: Parc de l’Agulla

25 d’agost

L’aigua és vida

Farem jocs per aprendre a respectar l’aigua i conèixer-ne els usos des de l’antiguitat fins a l’actualitat. Lloc: Parc de l’Agulla

26 d’agost

Segueix la veta!

Seguirem el fil de la història per aprendre i conèixer el procediment de creació de les cintes. Lloc: Museu de la Tècnica

27 d’agost

Un teixit de disbarats

Buscarem rere els telers per trobar la història de les persones que hi havien treballat. Lloc: Museu de la Tècnica

31 d’agost

Els petits científics

Descobrirem l’entorn que ens envolta i tots els seus habitants: la flora i la fauna de la Sèquia. Lloc: Parc de l’Agulla

1 de setembre

El mas de Sant Iscle

Un dia d’excursió fins a un dels masos més antics del Bages on descobrirem la vinya. Lloc: Parc de l’Agulla

2 de setembre

Trena, trena, trenadora

Aprendrem a fer cordons i amb ells explorar i descobrir els jocs tradicionals. Lloc: Museu de la Tècnica

3 de setembre

Vaig com una llançadora!

Amb activitats i jocs ens endinsarem en els orígens d’una cultura que ha marcat el nostre vocabulari. Lloc: Museu de la Tècnica.

Activitats Paral·leles

El Museu de la Tècnica està obert al públic, de dimarts a diumenge de 10 del matí a 2 de la tarda. Amb les dues exposicions permanents vol destacar els principals trets de la història econòmica de la ciutat, allò que ens ha portat a tenir una identitat diferenciada de la resta del país: La Sèquia com a font de proveïment d’aigua capaç de fer créixer la producció agrícola i la ciutat des de l’Edat Mitjana, i que ens diferencia com a comunitat de la resta de la Catalunya Central. I La Industrialització, exemplificada en un sector molt propi de la ciutat, el món de la Cinteria, que dóna personalitat a la indústria manresana i la situa, encara avui dia, com a centre especialitzat dins del mercat espanyol i internacional.

Els caps de setmana i festius, es fan visites guiades a les dues exposicions a les 11 del matí i a les 12 de la tarda, pel preu de l’entrada normal de 3 euros els adults i 1’5 euros l’entrada reduïda.