dimecres, 8 de juliol del 2009

El Joc del Big Bang!

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i els museus del seu Sistema Territorial, conjuntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, han dissenyat i produït el Joc del Big Bang, el qual s’emmarca dins les activitats de l’Any Internacional de l’Astronomia 2009 i en el projecte “El mNACTEC com aparador dels experiments del CERN” finançat per la FECYT (Ministerio de Ciencia e Innovación) des de l’any 2007.

El Joc del Big Bang és una actuació singular i innovadora que combina una sèrie de nou jocs virtuals relacionats amb nou fases de l’evolució de l’Univers, amb una jornada presencial simultània a sis museus bigbangaires del Sistema Territorial del mNACTEC: el mNACTEC, el Museu de les Mines de Cercs, el Museu de la Fassina de l’Espluga del Francolí, el Museu de la Tècnica de Manresa, el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal d’Anoia i el Museu de la Torneria de Torelló.

La creació d’un joc virtual gratuït respon a la inquietud d’apropar-nos als més joves a través d’un instrument lúdic i instructiu. El Joc del Big Bang és un recurs educatiu pels professors i un element didàctic i d’entreteniment pels participants en el seu temps d’oci. Al Joc del Big Bang serà possible jugar-hi entre els mesos de setembre i desembre de 2009 a www.bigbang.cat i www.mnactec.cat