dimarts, 15 de desembre del 2009

La Cinteria del 1900

El Museu de la Tècnica de Manresa oferirà, a partir del gener, una visita teatralitzada, creada gràcies al Pla de Dinamització del Producte Turístic Industrial de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (Xatic), que vetlla per a la posada en valor, promoció i difusió del patrimoni industrial català.

Obrers, seda, vida quotidiana...i cintes!

La visita teatralitzada girarà a l’entorn de la història de la cinteria en general, però més concretament en la ciutat de Manresa. Des dels orígens amb la seda i la passamaneria, la creació de petites joies tèxtils que van donar pas a una indústria forta, poderosa i resistent a la ciutat, fins a l’adaptació i l’evolució de la indústria i dels telers al cotó, el naixement dels tallers vetaires i les fàbriques plenes de trenadores i telers mecànics. El guió estarà basat en la informació que es té d’aquesta indústria que ha estat recollida en els plafons de l’exposició, però sobretot amb la documentació i l’experiència de les visites que es fan al museu.

L’escenografia de l’exposició i la sonorització de la visita, ens permetrà crear una atmosfera ideal per a que els visitants entrin en una fàbrica manresana durant l’època més esplendorosa d’aquesta indústria a la ciutat. Es destacaran sobretot lessssss relacions que s’establien entre els treballadors i els patrons en la Manresa industrial de principis del segle XX, donant molta importància al context històric però sobretot al dia a dia dels treballadors (les feines habituals, les relacions amb els patrons, les relacions amb els companys, etc.).

La visita teatralitzada anirà a càrrec de dos personatges, un noi i una noia que interpretaran els papers de treballadors d’una fàbrica. Aquests dos personatges explicaran la història de la cinteria com a narradors, però incloent escenes de contingut que poden fer variar la seva caracterització i rol, per fer més entenedora la història que s’explica. La teatralització del guió ha anat a càrrec de Teti Canal.

La visita estarà a disposició del públic a finals de gener de 2010. Aquelles persones que hi estiguin interessades poden obtenir més informació i sol•licitar ja una reserva per a la visita posant-se en contacte amb l’Oficina de Turisme de Manresa (Via Sant Ignasi 40, baixos. Tel 93 878 40 90) o el Museu de la Tècnica de Manresa (Passatge Dipòstis Vells, s/n. Tel 93 877 22 31).

1 comentari:

Anònim ha dit...

Els actors van nets o van bruts com debien anar en aquell temps?( com distingir una pel.lícula espanyola d'una americana: a la espanyola tots els vestits són nets, inmaculats,