dijous, 1 d’octubre del 2009

Comença el Bigbang



A 2/4 d’11 del matí s’ha donat el tret de sortida al joc des de sis instituts d’arreu de Catalunya
Aquest matí sis grups d’alumnes de secundària de tot Catalunya, han estat els primers a registrar-se i jugar al joc del bigbang. Ho han fet de forma simultània a Igualada, Berga, Torelló, Terrassa, l’Espluga de Francolí, i al Bages, a l’IES Gerbert d’Aurillac, de Sant Fruitós de Bages. El grup que ha participat en l’activitat ha estat de dotze estudiants de quart d’ESO que s’han mostrat motivats i engrescats, tot i alguns problemes tècnics pel joc.

A partir d’avui, i fins el 30 de desembre, tothom qui vulgui podrà connectar-se a la pàgina http://www.bigbang.cat/ i jugar als jocs dels que es compon la plataforma. Es tracta de nou jocs, creats per el mNACTEC (Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya) i alguns dels museus pertanyents al Sistema Territorial, com el Museu de la Tècnica de Manresa, presenten diversos formats (passatemps, jocs de relació, clàssics, etc.) que se situen en nou punts diferents de la creació de l’univers.


La decisió de crear un joc virtual gratuït respon a la inquietud d’acostar-se als més joves en el temps de lleure a través d’un instrument lúdic instructiu, ja que creiem que l’ensenyament i la difusió de la física no es poden limitar només a l’horari escolar. Així, el Joc del Big Bang serà un recurs educatiu per als professors i un element d’entreteniment, alhora que didàctic, per als participants.


Per dissenyar-lo, l’equip del mNACTEC i el Departament d’Educació han tingut la col•laboració d'experts en jocs i plataformes multimèdia i l’assessorament d’un equip multidisciplinari de científics que treballen al CERN (Consell Europeu per a la Recerca Nuclear) i investigadors d’altres camps relacionats de la Universitat de Barcelona (UB), l’Autònoma (UAB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). UB, la UAB i la UPC.