divendres, 25 de setembre del 2009

Ja tenim aquí la nova Peça Amagada

La tercera edició ha tret a la llum un conjunt d'objectes procedents de la Fàbrica Nova

La Peça Amagada, que ha presentat avui al vespre, el Museu de la Tècnica de Manresa ha estat un llitet, uns orinals, una tauleta i un cartell publicitant la marca Bertand i Serra, S.A., un conjunt de peces que s’utilitzav en a principis i mitjans del segle XX a la llar d'infants de la Fàbrica i l'emblema d'aquesta.

L'escriptora i periodista Gal·la Garcia, molt coneixedora de la història del món fabril a Manresa, ha presentat una magnífica xerrada sobre L'ahir i l'avui de la Fàbrica Nova. Ha començat amb un repàs de la història de la fàbrica: des de 1926 que es va construïr fins a l'actual situació de degradació. Ha aconseguit posar la pell de gallina de tot el públic assisent revivint l'evolució d'una fàbrica, símbol del treball industrial de Manresa. La presentació s’ha il•lustrat amb fotogr afies i això ha ajudat a recordar la realitat que ha viscut aquest recinte i totes les persones que hi ha passat.

El col·loqui de després de la xerrada ha sigut molt participatiu i ha una sensació general de desconcert sobre el futur de l'antic recinte de la Fàbrica Nova: falta informació als ciutadans sobre quin és el projecte que s'hi vol fer i saber què vol l'Ajuntament a partir de la situació actual.