dimarts, 14 de juliol del 2009

Èxit de participació als tallers del Museu

Aquesta setmana el Museu presenta els nous tallers didàctics a més de 350 nens i una trentena de professors.

Després de l’èxit de presentació als mestres del Bages dels nous serveis didàctics del Museu de la Tècnica, aquest mes ja s’han posat en marxa. Els primers en provar aquesta nova experiència han estat un grup de nens i nenes d’entre 3 i 15 anys d’Abrera. Dilluns passat i demà dia 10, participaran en la realització d’aquests tallers adaptats als diferents nivells d’edat. Durant aquest mes també rebrem la visita de més d'un centenar de nens i nenes de tot Catalunya, participants d'unes colònies en anglès.

El dilluns dia 13 és el torn dels més grans. Una trentena de professors i professores de tecnologia de tot Catalunya vénen a conèixer els tallers destinats als alumnes d’aquesta matèria. Visitaran al Museu i participaran activament de dos dels tallers: Mans a les eines! Construïm els dipòsits d’aigua i Localitza els secrets del patrimoni industrial. Amb aquests dos tallers aprofundiran en els coneixements històrics, patrimonials i tecnològics de la ciutat, des de la construcció de la Sèquia fins a la importància de la indústria per la ciutat. Aquesta activitat ha estat organitzada per cesire*.aulatec, l’aula de recursos de tecnologia del Departament d’Educació.

Vacances al Museu
El Museu de la Tècnica organitza la segona edició de “Vacances al Museu!” i vol convidar a tots els nens i nenes de Manresa i comarca a gaudir de l’equipament i de les seves exposicions. Responent a les demandes i suggeriments dels pares i infants que varen participar en la primera edició, el Nadal passat, s’han ampliat els horaris, ara de 9 del matí a 12 del migdia, i l’edat de participació, de 3 a 12 anys.

Les activitats giren a l’entorn de les dues exposicions permanents, la Sèquia i l’aigua i la cinteria. Amb elles podran introduir-se en el món de la construcció de la Sèquia al segle XIV, ficar-se dins la pell d’un cintaire, o conèixer en Maurici un nen que treballava en una fàbrica de cintes i que ens explicarà una història plena de sorpreses.