divendres, 27 de març del 2009

EL MUSEU DE LA TÈCNICA DE MANRESA ACULL L’ASSEMBLEA GENERAL DEL GREMI DE CINTAIRES

El proper dimarts 31 de març, el Gremi de Cintaires homenatjarà a totes aquelles empreses i particulars que han fet possible l’exposició sobre la cinteria.

El gremi de cintaires ha escollit per a celebrar la seva assemblea general, el Museu de la Tècnica de Manresa. Un cop acabada la reunió, faran un acte d’homenatge a totes aquelles empreses i particulars de Manresa i el Bages que han fet possible que s’hi ubiqués l’exposició permanent de la cinteria, una de les més importants d’aquesta temàtica, a nivell europeu. I finalment, seguiran una visita guiada per l’exposició.

El gremi de cintaires compta amb una seixantena d’agremiats distribuïts per tot Espanya, entre els quals destaquen sobretot empresaris catalans. El Gremi de Cintaires és una de les associacions constituents de la Federació Tèxtil Sedera. La Federació a més, es una de les constituents del Consell Intertèxtil Espanyol, la màxima cúpula patronal tèxtil, que assumeix les relacions amb l’Administració Espanyola, la Comunitària, les Centrals Sindicals, etc. És a dir, el Gremi disposa d’interlocutors vàlids al més alt nivell. D’altra banda, el Consell Intertèxtil Espanyol forma part d’EURATEX, màxima patronal tèxtil europea, i de la CEOE, màxima patronal espanyola. I finalment, tots els membres de les associacions constituents de la Federació Tèxtil Sedera, són socis del “Col•legi de l’Art Major de la Seda”, amb seu a Barcelona. Trobareu més informació a la seva pàgina web: http://www.gremiocint.es

La visita guiada que es farà a tots els agremiats assistents a l’assemblea i a l’acte d’homenatge , inclourà una novetat en les visites. Es posaran en funcionament tota una sèrie de telers, que des d’aquest dia es mostraran en les visites guiades que es fan de forma habitual els dissabtes, diumenges i festius, a les 11 del matí i a les 12 del migdia.