dijous, 19 de febrer del 2009

SURT A LA LLUM LA PEÇA AMAGADA


Avui ha sortit a la llum la peça amagada que el Museu de la Tècnica exposarà durant tres mesos a la recepció per tal de donar a conèixer el seu fons ocult.

A les 7 de la tarda s’ha reunit a la recepció del Museu de la Tècnica,una trentena de persones amb ganes de conèixer que s’amagava darrera la primera edició de la Peça Amagada. Un cop fetes les presentacions s’ha donat a conèixer la primera peça exposada, una acanadora manual del 1930 provinent de Saint Étienne, França. L’ús de l’acanadora és molt habitual en la indústria de la cinteria, ja que té una doble funció, fer paquets de cintes i comptar metres. Actualment però, ja no s’utilitzen acanadores manuals sinó que segueixen sistemes electrònics més actuals.

Seguidament en Miquel Perramon ha fet una conferència sobre “El control de qualitat en la indústria de la cinteria”. Un repàs dels conceptes i elements més importants que estan relacionats amb la producció final de la indústria dels teixits estrets. També ha exposat de manera molt aclaridora els usos de la peça exposada antigament i en la indústria dels teixits estrets actual.

La peça estarà exposada a la recepció del Museu durant tres mesos i es podrà visitar dins l’horari habitual de l’equipament: de dimarts a diumenge de les 10 del matí a les 2 del migdia.